SAS lanceert Viya, een schaalbaar cloudplatform voor veelzijdige analytics-toepassingen. Het is een begin van een nieuw portfolio, volgens SAS.

Advertentie

 
SAS Viya is een “schaalbare cloud-architectuur” die tot doel heeft analytics voor elke gebruiker toegankelijk te maken. Als fundament voor de toekomstige Viya-lijn vormt het een interface voor het voorbereiden, beheren en analyseren van data. De nieuwe oplossingen die het portfolio in de toekomst aanvullen, draaien onder andere rond machine learning, laat SAS weten.
 
“Met de SAS Viya-architectuur bouwt SAS aan de toekomst van analytics,” meent Nicole Engelbert, Director Research & Analysis bij Ovum. “Dit is een ambitieuze stap die belangrijke innovaties bevat die SAS-klanten kunnen brengen waar ze naartoe willen. Het is tegenwoordig essentieel dat gebruikers van analytics nieuwe technologie kunnen integreren en gebruiken.”
 
Het platform werd deze maand aangekondigd op het SAS Global Forum in Las Vegas. Het grote voordeel dat SAS naar voren schuift is flexibiliteit. Zo is het Viya-architectuur makkelijk te implementeren in de cloud of een eigen datacenter, en is de omgeving toegankelijk via open REST API’s. Door API’s beschikbaar te maken wilt SAS bovendien openheid stimuleren en analytics voor iedereen toegankelijk maken.
 
Later dit jaar worden vier toepassingen op het platform beschikbaar, waaronder bestaande producten Visual Analytics en Visual Statistics, en nieuwe producten Visual Investigator en Visual Data Mining en Machine Learning. Die oplossingen werken zowel met een point-and-click interface als een programmeerinterface.
 
Op 12 mei organiseren ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Big Data & Business Intelligence. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Advertentie