Na de afwijzing in het thuisland, trekt Amazon naar Europa om de verzending met drones te verwezenlijken. Het Verenigd Koninkrijk heeft de toestemming gegeven om enkele testen uit te voeren.

Advertentie

 

Amazon kan dan toch eindelijk aan de slag met de bezorging van pakjes door drones. Wat niet lukte op Amerikaans grondgebied, gaat wel van de grond in het Verenigd Koninkrijk: Amazon zal er de komende maanden drones testen.

 

Amazon kondigt al sinds 2013 aan om drones in te zetten bij de bezorging van pakketten. Recent werd dat plan enigszins gedwarsboomd door de Amerikaanse overheid. De Federal Aviation Administration (FAA) stelde namelijk strenge regels op voor het gebruik van drones bij levering.

 

Zo mag de drone én het pakket samen niet meer dan 25 kilo wegen, moet het geheel op elk moment in het zicht van de piloot blijven, en mag de drone niet over iemand vliegen die niet te maken heeft met de transactie. Kortom: het bezorgen van een pakje in de stad wordt onmogelijk.

 

[related_article id=”166431″]

 

Sinds het ‘njet’ van de FAA, zocht Amazon verder naar een mogelijke oplossing. Die vond het gedeeltelijk in het Verenigd Koninkrijk, waar het bedrijf van de Britse overheid wel de toestemming krijgt om de nodige  testen uit te voeren. Onder andere is Amazon van plan om drones op lange afstand te besturen, sensoren te testen om obstakels tijdelijk te ontwijken en wordt gekeken of meerdere apparaten tegelijk bestuurd kunnen worden.

Advertentie

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here