Nieuws

Vanaf vandaag mobiel betalen in 130 Belgische winkels

Vandaag wordt het mogelijk om in meer dan honderd bekende winkels in België te betalen met een smartphone. Deze zomer wordt die lijst van handelaren nog uitgebreid.

 

Meer dan honderd winkels aanvaarden vanaf vandaag betalingen via smartphone, waaronder A.S. Adventure, Krëfel, en bepaalde Delhaize-filialen. Dat wordt mogelijk gemaakt via SmartPay, Worldline’s oplossing voor mobiele betalingen. De functionaliteit werd in april dit jaar getest in onder andere Colruyt, en wordt nu op grote schaal gelanceerd. De uitrol wordt in de komende maanden verdergezet met ketens zoals Quick, Veritas, JBC en Decathlon.

SmartPay

Met de SmartPay-module kunnen meeste handelaars mobiele betalingen aanvaarden zonder nieuwe hardware aan te schaffen. De dienst kan namelijk geactiveerd worden op bestaande betaalterminals. Het betalen gebeurt op zijn beurt via de Bancontact-app of de mobile banking-app van Belfius, KBC en ING. Zoals je in het onderstaande filmpje ziet, dienen klanten een van de apps te openen, de QR-code die op de terminal verschijnt, te scannen en wordt de betaling ten slotte bevestigd met een pincode.

 

 

Gratis

Voor de handelaren die over de geschikte betaalterminals beschikken, wordt SmartPay deze zomer automatisch en gratis geactiveerd, laat Worldline weten. De kosten die verbonden zijn met mobiel betalen verschillen niet van het elektronisch betalen met een bankkaart. Bovendien doet Worldline er een extraatje bovenop: “Deze zomer genieten handelaren van een promotie met vier maanden gratis transacties onder 5 euro.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business