Adobe lanceert een update waarmee Box en Microsoft OneDrive ondersteund zullen worden in de Document Cloud. De toepassingen maken het mogelijk om sneller en 'papierloos' te werken.

 
Dat wordt onthuld in het bericht dat Adobe vandaag online zette. Met de integratie zullen gebruikers toegang krijgen tot hun pdf-bestanden in OneDrive en Box, en wordt het makkelijker om op eender welk apparaat met Adobe-apps te werken. Bovendien krijgen bestaande integraties, zoals Salesforce, een update.
 
De nieuwe functionaliteiten kaderen in de missie van Adobe om een papierloze ervaring aan te bieden. “Elk bedrijf en elke organisatie zou zich moeten concentreren op het aanleveren van de best mogelijke klantenervaring en de beste ervaring draait niet rond papier,” volgens Bryan Lamkin, executive vicepresident digitale media bij Adobe.
 
Zo wordt ook Adobe Sign naar voren geschoven als een van de functies die papieren formulieren naar de achtergrond zou verbannen. Met Adobe Sign kunnen documenten digitaal worden ingevuld en ondertekend. Om het gebruik in Europa te verspreiden, bouwde Adobe bovendien twee nieuwe, Europese datacenters en wordt rekening gehouden met de Europese eIDAS-regulering, die onder andere een wettelijk kader biedt voor digitale handtekeningen.
 
adobe-sign