Nieuws

Facebook maakt bots makkelijker en persoonlijker

Facebook rust de bots op het Messenger-platform uit met enkele nieuwe functies rond e-commerce. Onder andere wordt de communicatie intuïtiever en persoonlijker.

In het menu vinden klanten enkele shortcuts.

Sneller antwoorden

Zo wordt het mogelijk om quick replies aan te bieden, laat Facebook weten in een blogpost. Wanneer de bot een meerkeuzevraag stelt, kunnen tot tien antwoorden worden voorgesteld aan de klant. Op die manier kan die sneller en eenvoudiger antwoorden, en kan de bot het antwoord makkelijk interpreteren.

 

Bovendien krijgen bots een “meer consistent” menu. Voor elke bot zal een menu beschikbaar zijn met de meest gebruikte commando’s. Een kledingzaak kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de optie “koopjes” toe te voegen, zodat de klant makkelijk de juiste artikelen vindt, zonder naar de exacte vraagstelling te zoeken. De vraag “Welke artikelen zijn afgeprijsd?” zou misschien niet begrepen worden door de bot,in tegenstelling tot de snelkoppeling.

[related_article id=”166718″]

Persoonlijker

Naast gebruiksgemak en snelheid, worden gesprekken met bots ook persoonlijker. Bijvoorbeeld wordt het mogelijk meerdere bestandstypes te verzenden, zoals gifs, audio, video en andere bestanden. Zo wordt het makkelijker om het bot-gesprek op te vrolijken, en je merk te differentiëren van anderen.
Daarnaast kunnen accounts van klanten binnenkort worden verbonden aan hun Messenger-accounts. Als de klant ervoor kiest om zijn account te linken, kan hij vanop het Messenger-platform inloggen in de webshop. Zo krijgt de bot bijvoorbeeld toegang tot vorige aankopen en kan het nieuwe producten aanraden op basis van die voorkeuren.

 

Ontwikkelaars kunnen ten slotte aan de slag met enkele nieuwe instellingen en acties. Onder meer kan worden getoond wanneer de bot een vraag heeft gelezen, en kan het welkomsttekstje rechtstreeks worden aangepast via een API.

 

Laat je merk opvallen door het gebruik van filmpjes of gifs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business