Gmail voor Android verwelkomt Microsoft Exchange als nieuwste e-maildienst die op de app geïntegreerd kan worden.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Een nieuwe update voor gmail op Android brengt ondersteuning voor Microsoft Exchange naar Googles e-maildienst. De toevoeging lost een van de belangrijkste euvels op voor zij die graag zowel hun persoonlijke als professionele mails op één plaats willen beheren.
 
Microsoft Exchange is een veelgebruikte mailclient op de werkvloer en was lange tijd een opvallende afwezige in het arsenaal van gmail terwijl bekende namen als Yahoo en Outlook wel geïntegreerd konden worden.
 
Wanneer je binnenkort een nieuw account aanmaakt op gmail, krijg je een Exchange optie onderaan de lijst te zien. De update zou in de komende dagen uitgerold worden voor alle Androidgebruikers. Gmail bood al ondersteuning aan voor Exchange sinds 2014, maar enkel voor een beperkte groep gebruikers.
 
Zij die een Nexus-smartphone bezaten konden ermee aan de slag. Nu breidt Google de feature uit naar alle Android-eigenaars. Het ziet er niet naar uit dat het bedrijf de ondersteuning ook naar iOS zal brengen. De mail-app blijft op Apple-producten gelimiteerd tot gebruikers met een gmail account.