Belgische webshops niet happig op nachtwerk

Zelfs nu nachtarbeid mogelijk werd gemaakt mits een cao, dient zo goed als geen Belgische ondernemingen een aanvraag in.

 

Eind 2015 werd in België nachtwerk mogelijk. Bedrijven konden vanaf dan een aanvraag indienen om hun arbeiders na acht uur ‘s avonds te werk te stellen. Wat een voordeel moest worden, draaide uiteindelijk op niets uit: de Belgische ondernemingen blijken niet happig op nachtwerk te zijn.

 

Het akkoord rond nachtwerk kwam er onder andere op aandringen van minister Digitale Agenda Alexander De Croo. Hij moest het daarvoor opnemen tegen de vakbonden, die lieten verstaan dat ze niet opgezet waren met de mogelijkheid. Uiteindelijk werd beslist dat bedrijven nachtwerk in konden voeren, mits een cao. Een regeling op wettelijk niveau bleef uit.

 

Daar wil De Croo nu verandering in brengen. De volgende weken wordt de wetgeving onderworpen aan een evaluatie, vertelde hij aan De Tijd. Indien er op korte termijn geen verbetering zichtbaar wordt, kan het zijn dat er wordt ingezet op een wettelijke regeling.

 

Het invoeren van nachtwerk zou vooral voordelig kunnen uitpakken op logistiek vlak. Belgische webshops moeten opboksen tegen buitenlandse concurrenten, die veel klanten lokken, en kunnen met nachtwerk bijvoorbeeld snellere levertijden aanbieden. Bovendien moet de mogelijkheid tot nachtarbeid ervoor zorgen dat succesvolle webshops niet naar het buitenland trekken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business