Daisycon biedt voortaan checkout-marketing aan

Daisycon en Sovendus slaan de handen in elkaar. In België en Nederland introduceren ze een checkout-marketingmodel op basis van relevante kortingsbonnen.

 

Daisycon gaat een joint venture aan met het Duitse Sovendus, gespecialiseerd in check-outmarketing. Daarmee wilt het Nederlandse marketingbureau haar productaanbod vergroten; checkout-marketing wordt per direct deel van hun diensten in België en Nederland.

Cocktailjurk

Bij checkout-marketing wordt er vanzelfsprekend geconcentreerd op de checkout-fase. Zo worden bijvoorbeeld bij de afronding van de bestelling, producten getoond die passen bij de aankoop van de klant.

 

De checkout-marketing waar Sovendus mee uitpakt, draait rond het aanbieden van kortingscodes. Na een bestelling krijgt de bezoeker een voucher te zien van een relevant product of dienst, bijvoorbeeld in de vorm van een bon voor een etentje na de aankoop van een cocktailjurk. Hiervoor wordt beroep gedaan op een gesloten netwerk van deelnemende bedrijven: de korting kan niet gedeeld of uitgelekt worden.

Kansen

“Advertenties zijn erg gericht op conversie-optimalisatie voor de verkoop, maar het gedeelte na de transactie blijft vaak onderbelicht,” legt Dave Kallenbach van Daisycon uit. “Er zijn op dat gebied nog veel kansen, omdat het belang van checkout-marketing als conversiemogelijkheid bij veel bedrijven nog niet bekend is.”

 

De adverteerders kunnen zo genieten van extra naamsbekendheid, en een verhoogde conversie. Bovendien worden de vouchers steeds relevanter, naarmate het systeem meer wordt gebruikt. “Een bon voor dierenvoeding bij een cocktailjurk zou niet zo goed werken natuurlijk,” voegt Kallenbach toe.

 

Daisycon en Sovendus bundelen de krachten om de Nederlandse en Belgische markt beter te bedienen, maar blijven als zelfstandige entiteiten bestaan. In combinatie met Affiliprint, in 2012 overgenomen door Daisycon, biedt de groep nu zowel offline marketing, checkout-marketing en affiliate marketing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business