Nieuws

Nooit meer aanschuiven aan de kassa

Een nieuwe app zorgt ervoor dat klanten niet meer aan de kassa moeten wachten als ze willen afrekenen: de app houdt hun virtuele plaats in de rij vrij.

 

De lange rij aan de kassa is voor velen het dieptepunt van een winkeluitje. Je verliest er tijd mee, je lijkt altijd de verkeerde kassa te kiezen, en vaak is het dé reden bij uitstek om terug te draaien en je aankopen te dumpen. De app GeenRijenMeer is ontwikkeld om net die problemen het hoofd te bieden.

Virtuele wachtrij

Door de app kunnen klanten nog enkele minuten in de winkel rondlopen, terwijl een virtuele plaats in de rij bezet wordt gehouden. Op het moment dat hun boodschappen zo goed als afgerond zijn, kunnen ze via de app aangeven dat ze willen afrekenen. Vanaf dan begint een teller te lopen die de totale wachttijd bijhoudt. In de overblijvende tijd verspillen klanten geen tijd aan de rij, en wordt het mogelijk om nog even tussen de rekken te blijven.

Geen tijdverlies

Tijdens het wachten krijgt de klant op gezette tijdstippen een melding met het aantal resterende minuten. Als toch blijkt dat hij meer tijd nodig heeft om zich naar de kassa te begeven, is het mogelijk om een uitstel van tien minuten aan te vragen. Wanneer de klant uiteindelijk besluit naar de kassa te gaan, kan hij de fysieke rij links laten liggen en meteen afrekenen. Zo heeft hij voortdurend kunnen winkelen, zonder een minuut te verliezen aan de wachtrij.

 

geenrijenmeer02     geenrijenmeer01

 

De implementatie is bijzonder eenvoudig, vertelt algemeen directeur Dimitri Ashikhmin van ontwikkelaar FWA. De virtuele rij kan worden beheerd door de kassa-medewerker met behulp van een tablet. Hij of zij ziet de digitale tickets van klanten die zich in de virtuele wachtrij hebben aangemeld, en kan deze beheren in een intuïtieve omgeving.

Proef

GeenRijenMeer start in juli twee proefprojecten in Frankrijk, en één in Duitsland. “We kunnen nog niet vertellen welke supermarktketens hebben toegezegd, maar zijn hoopvol over het verloop van het project,” weet Ashikhmin te vertellen. België wordt volgens hem een van de volgende markten waar de app op proef zal draaien, als er interesse blijkt te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business