Je winkelvoorraad slim beheren: het is een kunst op zich. Hoe pakken grote spelers warehouse managment aan? En hoe kan jij het?

Ons land behaalt brons bij de snelste groeiers op het gebied van e-commerce in Europa, zo blijkt uit de laatste gegevens van belangenorganisatie Ecommerce Europe.


 

Uit de cijfers, die afgelopen dinsdag op de Global E-commerce Conference in Barcelona werden gepresenteerd, blijkt dat België in 2015 op de derde plaats staat in de ranglijst van snelste e-commerce groeiers in Europa. Zo moest ons land enkel Oekraïne en Turkije laten voorgaan. Opvallend is dat de top tien met snelste groeiers verder wordt aangevuld met vooral landen uit het Oosten van Europa. België scoort daarin dus het beste van het Westen.

 


e-commerce-groeiers

Topomzet

De Europese top tien met betrekking tot omzet uit online B2C-verkoop wordt op zijn beurt gedomineerd door het Verenigd Koninkrijk. Met 157 miljard dollar is het land de onmiskenbare nummer één. Een duizelingwekkende som, aangezien dat meer is dan de omzet van de runners-up Frankrijk, Duitsland en Rusland tezamen.

e-commerce-omzet

Over de grenzen

De Belgische omzet uit e-commerce kan voorlopig geen plaats veroveren in de top tien, en dat is niet verwonderlijk. België scoort namelijk met een score van 35 procent hoog op ‘cross-border aankopen’. Met andere woorden: Belgen kopen relatief veel producten over de grens. Alleen Oostenrijk (44%), Finland (38%), Luxemburg (68%) en Malta (44%) scoren daarin hoger. Er lijkt voor België in eerste instantie dus nog veel groei te behalen in eigen land.

 

crossborder-europe-e-commerce

Uit de cijfers blijkt bovendien dat de totale e-commerceomzet in Europa met 13,9% is gestegen in 2015. Er wordt over 2016 bovendien een Europese groei van 12% verwacht. Nog meer ruimte voor groei in België dus!

 

Het volledige rapport is hier te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here