Gateway, een Limburgs softwarebedrijf in de reissector, maakt bekend de boeken neer te leggen. De firma had vestigingen in Zuid-Afrika, Thailand en Hongkong.

Advertentie

 
Op donderdag werd de firma officieel failliet verklaard. Enkele maanden eerder werd in de wandelgangen al gefluisterd dat het niet goed ging met het bedrijf. Gateway verzekerde toen nog dat de geruchten ongegrond waren en dat de toekomst van het bedrijf, zeker in België, rooskleurig was. Het kantoor in Dubai werd echter wel gesloten, vanwege teleurstellende resultaten.
 
Gateway bood professionele boeking- en transfermodules waarmee reisagenten, of andere professionals, tegen de beste prijs hotels en vluchten konden vastleggen. In maart raakte bekend dat de ‘vluchttechnologie’, Gateway2Travel Flights, werd overgenomen door Cherimoya.be.
 
In het hoofdkantoor in Heusden-Zolder werkten 40 mensen die voorlopig op straat staan. “Zoals het er nu naar uitziet gaat er geen doorstart komen,” laat de Director Operations bij Gateway, Phillip Vanlee weten aan TravelPro. Op de website worden klanten aangemaand om alle boekingen te controleren en toekomstige verrichtingen te annuleren.

Advertentie