Nokia

De overname van Alcatel Lucent door Nokia is geen goed nieuws voor de werknemers van de Vlaamse vestigingen. 166 werknemers verliezen hun baan.


Nokia
Vorig jaar kocht Nokia Alcatel Lucent voor 15,6 miljard euro. De overname is intussen in voegen en dat betekent Nokia de dubbele functies er uit wil halen. “Voor een groot stuk gaat het om een efficiëntieoefening”, vertelt Peggy Schuermans van LBC-NVK aan De Redactie. “Het is Nokia dat Alcatel-Lucent heeft overgenomen, dus wat ondersteunende diensten betreft, gaan de dubbele functies eruit.” Dat is slecht nieuws voor de werknemers van de Nokia-vestigingen in Herentals en Mechelen. Beiden gaan dicht.
[related_article id=”161933”]
Van de 100 werknemers kijken er 40 tegen een naakt ontslag aan. De 60 anderen zouden een plaats krijgen in Gosselies of Antwerpen maar of dat er ook werkelijk van zal komen is twijfelachtig. Ook in Antwerpen zullen de komende drie jaar immers 126 banen verdwijnen. In totaal snoeit Nokia in België dus 166 jobs weg.
Nokia plant wel om meer in te zetten op R&D. Daarvoor zijn er 80 vacatures maar die zijn voor een ander profiel. Concreet zoekt Nokia in België nog 80 ingenieurs. “Het personeel reageert vrij aangeslagen”, weet Schuermans nog. “Niemand had dit zien aankomen. Men had eerder gedacht dat het in Antwerpen zwaarder zou vallen.”