Sinds Dropbox in 2014 een partnership aanging met Microsoft, wordt het steeds makkelijker om Office-documenten op te slaan en te bewerken via je Dropbox -account, zowel online als op je mobiele apparaat. Even geleden wees Dropbox in een blogpost op de laatste ontwikkelingen die je productiviteit via de cloud enkel ten goede kunnen komen.

Advertentie

 
Bewerken in de cloud
In het bericht haalt Dropbox ten eerste de integrate met Office Online aan. Zo kan je  zonder moeite tegelijkertijd samenwerken aan hetzelfde Word-, Excel- of PowerPoint-bestand. Iedereen die toegang heeft kan op hetzelfde moment aan de slag, en aanpassingen verschijnen real-time op je scherm. Communiceren gaat via opmerkingen, hoewel een apart chatprogramma wellicht sneller zal gaan. Ten slotte worden aanpassingen automatisch opgeslagen. Je mag er dus op rekenen dat alle gegevens veilig zijn wanneer je je venster sluit.
 
Rechtstreeks delen
Daarnaast wordt het makkelijk om bestanden te delen met je collega’s via Outlook.com. Een e-mailbijlage selecteren gaat dan rechtstreeks uit je Dropbox, zonder je Outlook-postvak te verlaten. Dit kan al met Microsofts eigen cloudopslagruimte, OneDrive, maar zal weldra dus ook lukken met Dropbox. Gebruikers zullen nog even moeten wachten; de functie zou in de komende weken beschikbaar worden gesteld.
 
De volgende stap
De nieuwe functionaliteiten passen binnen de toekomstvisie van Microsoft. “[Dit] is gewoon de volgende stap in onze reis om Office-bestanden toegankelijker te maken waar ze ook opgeslagen zijn. We zijn blij dat Dropbox-klanten nu de mogelijkheid hebben om bestanden samen te bewerken in Office Online. Ze kunnen ook documenten rechtstreeks van Dropbox op hun Outlook.com-account verzenden, waardoor ze beter kunnen samenwerken, ongeacht hun toestel of locatie,” schrijft Kirk Koenigsbauer, Corporate Vice President bij Microsoft Office.

Advertentie