Volvo laat pakjes leveren in je auto terwijl jij er niet bent

Een auto kan ook dienen als afhaalpunt, moet Volvo gedacht hebben. De auto-fabrikant belooft om in-car delivery dit jaar nog in Europa beschikbaar te maken.

 

In plaats van een vaste locatie, zoals een postkantoor of je brievenbus, kunnen pakketjes je overal vinden, en dat dankzij je auto. Een samenwerking tussen Volvo en Urb-it, een Zweedse crowdshipping-dienst, zou namelijk het begin kunnen betekenen van in-car delivery.

 

Met in-car delivery kan een leverancier het pakje veilig in je geparkeerde auto opbergen. De bezorger krijgt een digitale sleutel die maar een keer te gebruiken is. Zodra het pakje is afgeleverd, wordt de eigenaar van de auto gewaarschuwd, en gaat het voertuig weer op slot. Het concept wordt mogelijk gemaakt door de bestaande Volvo on Call-app, die bijvoorbeeld ook het op afstand verwarmen van je wagen mogelijk maakt.

 

Het idee werd twee jaar geleden al voor gesteld door Volvo, maar lijkt nu in een stroomversnelling te komen door een overeenkomst met Urb-it. De Zweedse startup biedt bezorgdiensten aan op basis van crowdshipping. In combinatie met de in-car delivery van Volvo, zouden razendsnelle bestellingen binnen de twee uur mogelijk zijn.

[related_article id=”166398″]

“Het is echt vrij simpel, wat het effectief maakt. Je winkelt online op een webshop die compatibel is met Urb-it, en kiest simpelweg om de bestelling in je Volvo aan te krijgen,” zegt Björn Annwall van Volvo Car Group. “Je kan het ophalen en de levering volgen op je mobiele toestel of wachten op bevestiging van de levering. Als het pakket niet geleverd wordt in minder dan twee uur, is de levering gratis.”

 

Het project wordt eerst getest in Stockholm, en breidt dit jaar uit naar andere Europese steden. Tegen 2025 wilt Volvo de dienst in meer dan 200 steden wereldwijd aanbieden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business