Alibaba zet de stap naar de Benelux

Alibaba Group, ‘s werelds grootste e-commerce-conglomeraat, komt naar de Benelux. De actie is vooral gericht op het exporteren van westerse producten naar China.

 

Alibaba is al even actief in Europa, met kantoren in Duitsland, het VK, Frankrijk en Italië. Om de aanwezigheid in onze regio te versterken, zal het bedrijf nu ook een afdeling in de lage landen opstarten. Roland Palmer, voorheen topman bij Blokker, fungeert als directeur in de nieuwe vestiging in Amsterdam.

 

In Europa wilt de Alibaba Group vooral de export van westerse producten stimuleren. Zo zal het bedrijf helpen met de selectie en het online aanbieden van producten, en het logistieke proces. Voedingsproducten zoals melkpoeder, chocolade en alcohol liggen in China alvast goed in de markt. Daarnaast zouden ook bloemen, elektronica en speelgoed gewild zijn. Voor de lage landen een uitgelezen kans om de groeiende Chinese consumentenmarkt tegemoet te komen, volgens Alibaba.

 

Benelux-directeur Roland Palmer zal bovendien ook verantwoordelijk zijn voor AliExpress en Tmall Global, de B2B-tak van Tmall. Hij laat weten dat hij tevreden is met de nieuwe functie. “Het is een spannende tijd om bij Alibaba Group te beginnen, zeker gezien de huidige groei van het bedrijf en de internationaliseringsplannen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business