Google start verkoop op eBay

Google heeft een eigen webshop geopend op het eBay-platform. De webshop heeft een beperkt aanbod, en is klein bier naast de andere online platformen waar Google zijn waren aanbiedt.

 

In de winkel worden voorlopig maar twee producten aangeboden: de Google Chromecast Media en de Google Chromcast Audio. Dat terwijl Google de Chromecast al via diverse kanalen verkoopt. In België is het apparaat immers verkrijgbaar bij zowel Coolblue, Bol.com, Mediamarkt als in de eigen webshop Google Store.

 

google-shop-ebay

Vete

De beslissing is bovendien voor velen onverwacht aangezien Google en eBay elkaar in het verleden al in de haren vlogen. Zo beschuldigde eBay Google in 2013 van een misleidend advertentie-systeem. Uit een onderzoek dat de e-commercegigant zelf op poten zette, kwam naar voren dat betaalde advertenties voor grote bedrijven minder effect hadden dan werd voorgesteld.

 

Gerelateerd of niet, eBay ondervond een klein jaar later een “SEO-probleem”, waardoor het bedrijf ongeveer 200 miljoen dollar verloor. Door een sanctie van Google liep eBay namelijk een groot deel internetverkeer van nieuwe kopers mis. Nu, twee jaar later, lijken beide partijen blijkbaar toch een wapenstilstand in te voeren.

 

De Google Store op eBay rekent geen verzendingskosten aan, maar verzendt enkel binnen de Verenigde Staten. Belgen zullen het dus moeten stellen met de andere verkoopkanalen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business