Nieuws

Auka lanceert mobiel betaalplatform voor Europese banken

Auka lanceert vandaag een revolutionaire oplossing voor banken over heel Europa. Met het Auka-platform wordt het mogelijk om snel een mobiele betaaldienst uit te bouwen voor consumenten en professionals.

 
Auka, een Noors fintech-bedrijf, reikt banken de oplossing om snel een mobiele betaaldienst klaar te stomen dankzij een ‘white-label’ platform. Het platform is een zogenoemd ‘wit product’ dat door de financiële instelling volledig naar hun hand kan worden gezet, maar al voorzien is van de nodige functies voor zowel een particulier als professioneel publiek.
 
De oplossing kan een revolutie betekenen in mobiel bankieren, aangezien de volledige end-to-end-integratie met een bank minder dan drie maanden in beslag neemt. Zo wordt tijd en geld gespaard, en kunnen banken een eventuele achterstand in mobiele vooruitgang snel goed maken.
 
De lancering komt gelegen, enkele maanden na de goedkeuring van de Payment Services Directive 2 (PSD2) en Access to Accounts (AX2A) door het Europees parlement. In essentie introduceert de nieuwe regeling een open markt, die voorheen enkel door banken werd gerund, en een verhoogde concurrentie. Europese banken die niet kunnen of willen vernieuwen zullen hiervan de gevolgen voelen.
[related_article id=”166094″] Het Auka Core Platform is volledig gebaseerd in de cloud. Dat maakt van Auka de eerste officiële licentiehouder in fintech dat voor 100 procent op het Google Cloud Platform is gebouwd. “Ik ben opgewonden en vereerd om samen te werken met het Auka-team. Ik geloof dat wat Auka doet disruptief is en een geweldige stap vooruit betekent voor de financiële sector,” vertelt Otso Juntunen, directeur van het Google Cloud Platform in Scandinavië.
 
Auka was in het noorden al eerder bekend als het bedrijf achter mCASH, gelanceerd in 2014. Dat platform werd gebruikt om mobiele betalingen op kleine schaal uit te voeren, door consumenten en kmo’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business