Microsoft maakt korte metten met de steile abonnementskosten van toolkit Xamarin, en geeft het platform voortaan gratis bij élke versie van Visual Studio.

Advertentie

 
Het is net iets meer dan een maand geleden dat Microsoft besloot Xamarin over te nemen. De speculaties die daarna de kop opstaken, voorspelden in zekere zin wat Microsoft vandaag gisteren aankondigde: het Xamarin-platform zal voortaan gratis bij Microsofts Visual Studio te vinden zijn.
 
Dat geldt voor elke versie: Enterprise, Professional en zelfs de gratis Visual Studio Community Edition, die bedoeld is voor individuele ontwerpers of beperkte teams. Met andere woorden zal elke gebruiker van Visual Studio toegang hebben tot de toolkit waarmee .Net-ontwikkelaars applicaties voor Android en iOS kunnen bouwen met C#. Mac-gebruikers kunnen bovendien de Xamarin Studio downloaden om ook voor OS X te ontwikkelen.
[related_article id=”165942″]
 
Zo wordt het mogelijk om “native” applicaties te creëren die kunnen draaien op elk platform, zonder ze compleet om te bouwen. Daarnaast zal Microsoft de Xamarin SDKs voor Android, iOS en Mac over de komende maanden opensourcen. “Dit betekent dat alles wat je nodig hebt om een Xamarin-app te draaien op elk toestel opensource is,” verklaart Scott Guthrie, Microsoft Executive VP. “We denken dat dit Xamarin aantrekkelijker maakt voor mobiele ontwikkeling voor eender welk toestel.”

Advertentie