Voor een e-commerce ondernemer is de eerste verkoop een mijlpaal. In dit artikel voor startende webwinkeliers vindt je 15 tips die helpen om de eerste verkoop te realiseren.

Amerikaans onderzoek toont aan dat de waarde van online fraude de komende jaren enkel zal toenemen. Vooral e-commerce wordt verwacht te lijden onder de evolutie.

Advertentie

 

Voor elke 1.000 dollar die in 2020 online uitgegeven wordt, zal 4 dollar afkomstig zijn van frauduleuze praktijken. Dat zegt een onderzoek van Juniper Research. Fraude bij online betalingen zal gevoelig stijgen volgens hun voorspellingen. Zo zou de totale waarde van online fraude toenemen tot 25,6 miljard dollar in 2020, een verdubbeling van de 10,7 miljard dollar die vorig jaar werd opgetekend.

 

Volgens de studie vormen drie sectoren het grootste doelwit. Zo lopen e-commerce, de banksector en de ticketverkoop van vluchttickets het meeste gevaar. Daarbij steekt e-commerce wel met kop en schouder boven de twee anderen: in 2020 zou 16,6 miljard dollar buit kunnen worden gemaakt, ongeveer 65 procent van de totale waarde van online fraude dat jaar.

 

De e-commerce-sector wordt niet alleen het slachtoffer van meer fraude, maar ondergaat ook een snellere evolutie in dat opzicht. De jaarlijkse waarde van de fraude zou twee keer zo snel toenemen bij webshops als in de banksector en maar liefst zeven keer zo snel als bij vluchttickethandel. Onder andere geschenkbonnen zouden ideaal zijn om fraude te plegen. Door bijvoorbeeld een phishing-aanval of een SQL-injectie kunnen cybercriminelen data onderscheppen die toelaat om cadeaubonnen te kapen en grote bedragen te stelen.

 

De maatregelen die online fraude kunnen tegengaan zijn bovendien niet meer dan een pleister op een houten been, volgens de studie. Zo vertrouwen banken veelal op biometrische beveiligingsmiddelen, zoals vingerafdrukscanners. Die zijn echter absoluut niet onfeilbaar en bieden slechts een tijdelijke oplossing, aangezien cybercriminelen snel nieuwe manieren vinden om geld te ontvreemden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here