Update voor Google Analytics: wat verandert er in de app?

De mobiele app van Google Analytics gaat nogmaals enkele veranderingen door. Met een "geheel nieuwe look en beleving die geoptimaliseerd is voor telefoon en tablet", wordt manoeuvreren op kleine schermen flink eenvoudiger.

 

 

Dankzij de vernieuwde interface wordt het mogelijk om sneller te werken. De navigatie is veel eenvoudiger geworden, en de vormgeving netter. Zo wordt er meer informatie op hetzelfde scherm getoond, waardoor je niet extra moet doorklikken. Door te swipen wissel je bovendien makkelijk tussen datasets. Ook handig is het personaliseerbare dashboard, waarbij je rapporten op je dashboard kan opslagen om snel te kunnen opvolgen.

 

Daarnaast is het makkelijker geworden om informatie te delen. Voorheen kon je dat niet in de app zelf, tenzij met een screenshot, terwijl er nu enkele communicatie-opties geïntegreerd zijn. Data uit de app kan bijvoorbeeld gedeeld worden via mail- of chatfuncties, en sociale media, zoals Facebook en Twitter.

 

De mobiele app blijft echter ondergeschikt aan de desktop-versie omdat er te veel belangrijke eigenschappen missen die via computer wel mogelijk zijn. Data exporteren naar pakweg Excel-bestanden, meer beheeropties, diepgaand interageren met data blijven voordelen die inherent zijn gekoppeld aan een desktop.

 

Op 3 juni organiseren ZDNet en Smart Business een seminarie over Google Universal Analytics. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business