dell

Dell verkoopt zijn IT-consultingafdeling Dell Services aan NTT Data voor iets meer dan drie miljard dollar. Dit onder andere om de fusie met EMC te financieren.

 
Met de aankoop wilt het Japanse NTT Data hun aanwezigheid in de Verenigde Staten versterken. Daar is het bedrijf al langer mee bezig, wat schijnt te lukken door een reeks van Amerikaanse acquisities. Met Dell Services hoopt NTT Data voornamelijk te groeien in IT-consulting bij gezondheidszorg, verzekeringen en financiële diensten.
 
Dell wilt met de overname op zijn beurt een deel van de schuld afbetalen die het opliep door de fusie met IT-gigant EMC. Het dochterbedrijf is ontstaan uit Perot Systems, oorspronkelijk opgericht door ex-presidentskandidaat Ross Perot, en aangeworven door Dell in 2009 voor 3,9 miljard dollar. Dell Services was in de VS een grote speler op het gebied van technologie consulting in ziekenhuizen en overheidsafdelingen.
[related_article id=”165300″]
Er waren al eerder geruchten dat Dell mogelijk dochterbedrijven wilde verkopen, en die lijken nu inderdaad gegrond. Naast Dell Services plant Dell ook om twee andere dochterbedrijven van de hand te doen. Quest Software en SonicWall zouden een totaal van 4 miljard dollar kunnen opbrengen, die ook moeten dienen om Dell’s schuld te bekostigen. De fusie met EMC kostte het bedrijf in het totaal 60 miljard dollar, waarvan Dell nog 43 miljard dollar in het rood staat.