Nieuws

Samsung ontwikkelt nieuw besturingssysteem voor IoT

Technologie-gigant Samsung is in de weer met een besturingssysteem voor het Internet of Things. Dat impliceert een agendapunt van de Samsung Developer Conference die volgende maand plaatsvindt in San Francisco.

 
Het voorlopig naamloze systeem zou IoT-apparaten in staat stellen om te functioneren zonder menselijke opdracht. Zo zouden simpele taken zoals het activeren van licht, of het sluiten van een garagedeur door de software zelf worden geregeld.
 
Op de Samsung Developer Conference in april zal er meer informatie worden vrijgegeven. “Samsung zal onze nieuwe, opensource IoT real-time besturingssysteem (RTOS) voorstellen, dat over een breed gamma van features beschikt terwijl het licht en efficiënt blijft,” staat in de agenda te lezen.
[related_article id=”164828″] Door het systeem opensource te maken, doet Samsung een slimme zet; de kans dat het OS op grote schaal wordt gebruikt is dan veel groter. Bovendien komt het ook de intercompatibiliteit tussen IoT-apparaten ten goede. Het is daarenboven mogelijk dat de inspiratie voor het besturingssysteem komt van het eigen Tizen, gebruikt in Samsung smartwatches en televisies. Op die manier kan Samsung elk huiselijk apparaat, van koelkast tot televisie, met elkaar verbinden op het nieuwe systeem.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business