Nieuws

GoDaddy lanceert pay-as-you-go cloudplatform

De Amerikaanse domeinnaamregistrar GoDaddy lanceert een pay-as-you-go cloudplatform, waarbij gebruikers enkel voor hun reëel gebruik betalen. Hiermee wilt GoDaddy zich toespitsen op kleine bedrijven.

 
De clouddiensten waren sinds 2015 in beta, maar zijn nu beschikbaar in 26 talen en 44 landen, waaronder België. De flexibele betaalformule doet denken aan die van Amazon Web Services, waarbij per uur betaald kan worden tot de maandelijkse limiet wordt overschreden. GoDaddy’s goedkoopste formule levert 20 GB op voor maximaal 6,05 euro per maand.
 
Het cloudplatform komt met de diensten Cloud Servers en Cloud Applications. Bedrijven kunnen daarmee toepassingen bouwen en testen op GoDaddy’s infrastructuur. Bovendien is een server, volgens de site, in minder dan een minuut klaar voor gebruik. De Cloud Applications-dienst wordt geoutsourcet naar Bitnami, een opensource bibliotheek van 130 apps die gebruikers kunnen hosten met GoDaddy. Bitnami werkt overigens ook met AWS, Microsofts Azure, Google Cloud en anderen.
[related_article id=”162391″] Jeff King, vice-president en general manager van hosting en security bij GoDaddy, zegt dat GoDaddy een niche wilt vullen die Amazon Web Services op dit moment niet bedient: “We willen kleine bedrijven een kans geven om te beginnen en te groeien.” Met een eigen cloudplatform kan GoDaddy bovendien klanten die een domeinnaam registreren ook meteen oplossingen aanbieden om de rest van hun online business te op poten te zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business