Nieuws

Zeeman stapt over naar BI-systeem Qlik

Om de prestaties van al zijn winkels op een overzichtelijke manier te kunnen bekijken, heeft Zeeman de overstap gemaakt naar het BI-systeem Qlik.

 

Zeeman heeft vestigingen in zeven Europese landen, waardoor het niet eenvoudig is voor het bedrijf om het overzicht over alle winkels te bewaren. Daarom maakte de winkelketen in het verleden gebruik van verschillende statische rapportages om statistische gegevens te verkrijgen. Deze data was echter steeds achterhaald.

 

Vandaar dat Zeeman heeft besloten om over te stappen naar een nieuw business intellegence-systeem. Na een proof of concept viel de keuze op QlikView, een product van Qlik waarmee data in één oogopslag bekeken kan worden in een interactief dashboard.

 

De implementatie van QlikView werd verzorgd door Abacus, een partner van Qlik. In samenwerking met de verkoop en financieel directeur werd het visual analytics platform opgezet en werden dashboards voor verkoop en financiën geïmplementeerd.

 

Beide dashboards zijn momenteel al in gebruik en bieden gebruikers de mogelijkheid om op Europees-of winkelniveau inzichten te krijgen over onder andere, personeelskosten, omzet, ureninzet van medewerkers en de performance van klanten.

 

“We zijn ontzettend blij dat we de overstap naar QlikView hebben gemaakt. Nu we beschikking hebben over interactieve rapportages gaat een wereld vol nieuwe mogelijkheden voor ons open. We zien ook veel potentieel in Qlik Sense. De plannen voor een dasboard in Qlik Sense liggen al op tafel. Hier gaan we focussen op voorraden van onze producten,” besluit Andre Unkel, de ICT-manager Eurpa bij Zeeman.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business