Nieuws

Amazon biedt het hoofd aan PayPal met integratie betaalknop voor partners

Amazon wilt de eigen betaaloplossing, Pay with Amazon, integreren in e-commerce platformen zodat meer webhandelaars gebruik kunnen maken van de bekende Amazon-knop.

 

Tot nu toe was het zo dat individuele webwinkeliers Amazon-diensten, zoals een loginportaal om met een Amazon-account te betalen, konden integreren in hun webshop. Zo moeten klanten die al bij Amazon geregistreerd zijn, geen aparte account aanmaken en gaat het bestellen veel sneller.

 

Sinds kort lanceerde Amazon echter het Amazon Payments Partner Program, waarmee het dienstverleners, in plaats van particuliere webhandelaars viseert. Platform-providers en ontwikkelaars die een partnership aangaan, kunnen onder andere de Pay with Amazon-knop nu standaard integreren in de oplossingen die ze aanbieden.

 

E-commerce dienstverleners in de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittanië en Japan kunnen zich aansluiten bij het programma. Onder andere Shopify heeft die stap al gezet. “Onze handelaars willen hun klanten een betaaloplossing aanbieden die betrouwbaar, makkelijk en herkenbaar is,” schrijft Brennan Loh, Director van Business Development bij Shopify. “We zijn blij een Premier Partner te zijn in het Amazon Payments Partner-programma, en zo onze handelaars in staat te stellen om Pay with Amazon aan te bieden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business