Decathlon België wilt de levertijden voor bestellingen in hun webshop beperken tot 24 uur en plant daarom vrijwillige nachtelijke shifts in het distributiecentrum in Willebroek. De vakbonden gaan tot nu toe niet akkoord.


 

Tot voor kort werd in België geen nachtarbeid toegestaan in distributiecentra, waardoor Belgische webshops onmogelijk de dwingende trend van almaar kortere levertijden konden volgen. Nu die regeling sinds enkele maanden ongedaan is gemaakt, wilt Decathlon daar voordeel uit halen.

 


In het distributiecentrum in Willebroek wilt Decathlon de werknemers inzetten voor een nachtelijke verdeling van de bestellingen om snellere levertijden te garanderen. “Nu het regelgevende kader er is, willen we er bij Decathlon voluit voor gaan,” legt de CEO van Decathlon België, Herman van Beveren, uit aan De Tijd. “Enerzijds weten we uit ervaring in het buitenland dat de garantie van ‘levering morgen’ de onlineverkoop sterk doet stijgen. Anderzijds zijn er bij Decathlon voldoende werknemers die vrijwillig in de formule van het nachtwerk willen stappen.”

 

Niet iedereen is opgetogen met het plan. Met name de vakbonden zijn niet opgezet met de manier waarop het overleg tot nu toe heeft plaatsgevonden. De directie van Decathlon zou niet met de vakbonden in dialoog zijn getreden om het nieuwe cao op te stellen en strijkt zo de vertegenwoordigers tegen de haren in.

 

Als Decathlon er echter in slaagt om de vakbonden te overtuigen, kan de online winkel producten naar België en Nederland verschepen binnen 24 uur. Daarnaast zouden er plannen zijn voor een nieuw distributiecentrum, omdat het oude te klein wordt. Dat zou evenwel nog steeds in de buurt van Willebroek gevestigd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here