Nieuws

Meer Belgische bedrijven kregen in 2015 te maken met security-inbreuk

Uit een bevraging blijkt dat, hoewel medewerkers zich meer bewust zijn van het belang van cybersecurity, het aantal Belgische bedrijven die te maken kregen met een security breach gestegen in 2015 gestegen is tegenover het jaar daarvoor. Dat komt naar voren uit de resultaten van de derde Information Security Breaches Survey.

 
De studie werd naar jaarlijkse gewoonte gerealiseerd in opdracht van PwC Belgium en Jaarbeurs, organisator van Infosecurity Belgium, en ondervroeg meer dan 200 Belgische bedrijven over hun online beveiliging. Onder andere werd gevraagd hoe het bedrijf omgaat met dreigingen en welke dreigingen volgens hen de grootste gevaren vormden.
 
Het blijkt dat Belgische bedrijven zich erg bewust zijn van het belang van cybersecurity. Zo wordt de rijzende belangstelling duidelijk door bijvoorbeeld hogere investeringen in beveiligingsmaatregelen. Daarnaast worden virussen en malware gezien als de gevaarlijkste dreigingen op het net en loont het dus voor meeste bedrijven om vooral te investeren in anti-virus, anti-malware en firewalls. Dat zien we ook bij de bestedingen in 2015: toen ging de helft van het security-budget in Belgische bedrijven naar die voorzieningen.
[related_article id=”165639″] Een opvallende stijging wordt zichtbaar in het aantal bedrijven dat het afgelopen jaar met een cybersecurity-aanslag te maken kreeg. Positief is dat deze incidenten minder voortkwamen uit een gebrek van bewustzijn bij het personeel. Dit is nu nog maar bij 13 procent van de inbreuken het geval.
 
Het volledige rapport van het onderzoek wordt volgende week voorgesteld op de beurs Infosecurity Belgium door Marc Sel, directeur bij PwC Belgium.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business