Nieuws

Een stabiele pc-markt in 2018?

IDC verwacht dat de verkoop van computers tegen 2018 weer zal stabiliseren. De markt kreeg sinds 2011 rake klappen en bleef met een duizelingwekkend tempo dalen, maar over enkele jaren zouden we dus een behoud van het status quo kunnen verwachten.

 
De verkoop van computers zit al langer in een dipje. In 2015 kende de markt een daling van 10,6 procent; dit jaar zullen er ‘maar’ 5,4 procent minder pc’s worden verkocht. Die afname heeft vooral betrekking op desktopcomputers.
 
Computers moesten de afgelopen jaren opboksen tegen een opkomende tablet-markt, die gelijkwaardige prestaties boden en veel compacter waren, en concurreerden daarna vooral met de hybride convertibles, die nog dichter aanleunen bij de conventionele laptop. Daarnaast worden computers tegenwoordig minder snel vervangen, volgens IDC onder andere door de gratis upgrade naar Windows 10 die oude hardware een nieuw leven geeft.
 
In 2017 zal de markt waarschijnlijk nog met 1,1 procent dalen, maar IDC verwacht een stabilisatie in 2018. “Pc’s blijven een onmisbaar deel van het technologielandschap,” meent Loren Loverde, vicepresident van het Worldwide PC Tracker programma. “Desondanks blijven vervangingen uitgesteld worden, en toekomstige verkoop leunt steeds meer op het vervangen van oudere pc’s. Hybride tablets en phablets zullen grote concurrenten blijven voor traditionele pc’s.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business