Michel Akkermans investeert 10 miljoen euro in de start-up Rombit en neemt daarbij de rol als voorzitter van de raad van bestuur aan. Met de investering wilt Akkermans Rombit de kans bieden om internationaal te groeien.

 
Rombit, de Antwerpse start-up die snel naam maakt, is gespecialiseerd in IoT-systemen. “Er wordt heel wat gezegd en geschreven over slimme fabrieken en slimme steden, en Rombit wijst vandaag al de weg met zijn producten,” legt Akkermans uit. “Een dergelijk grote investering is geen evidentie, maar wel een noodzakelijke stap als je de software en hardware verder wil ontwikkelen.” Met het fikse bedrag van 10 miljoen is de kapitaalronde een van de grootste die een Belgische start-up ooit mocht opstrijken.
 
De CEO van Rombit, Jorik Rombouts, laat weten dat hij in Akkermans de ideale partner ziet. “Michel Akkermans behoort tot de top in de technologiewereld en heeft een breed industrieel netwerk. Hij bewees met FICS en Clear2Pay hoe hij digitale spitstechnologie internationaal kan doen schalen.” Naast voorzitter van de raad van bestuur is het bovendien mogelijk dat Michel Akkermans een grotere rol zal spelen in het bedrijf.
[related_article id=”166177″]
De afgelopen jaren is Rombit al eerder opgevallen als bijzondere start-up. Zo werd het bedrijf in 2014 door VOKA als meest beloftevolle starter bekroond, en kregen ze de titel van Starter van het Jaar 2015 van Trends. Ook dit jaar is het bedrijf ambitieus. “Vorig jaar verdubbelde de omzet; in 2016 willen we deze groei bestendigen,” vertelt Rombouts. “Enkele volgende belangrijke stappen zijn in volle voorbereiding.”