Nieuws

Migratie naar SQL levert Oracle-klanten gratis licenties op

Microsoft biedt Oracle-gebruikers een tijdelijke aanbod van o.a. een aantal gratis licenties aan als ze migreren naar SQL Server 2016.

 
Het is Microsoft menens om nieuwe klanten aan te trekken voor SQL Server 2016: het wuift expliciet met een aanbod voor zij die nu Oracle gebruiken. De nieuwe migratie-aanbieding, in alle detail te lezen op Microsofts website onder de hoofding “Bevrijd jezelf van Oracle”, is sinds vandaag beschikbaar voor een tijdelijke periode.
 
Oracle-gebruikers krijgen van Microsoft een ongespecificeerd aantal gratis licenties, samen met een gratis training en deployment service om van start te gaan met SQL Server, op de voorwaarde dat ze een Software Assurance abonnement nemen. De kleine lettertjes van het aanbod stellen tevens dat bedrijven zich zullen moeten inschrijven voor het Server Cloud Enrollment licentieplan.
 
SQL Server 2016 zit in zijn laatste testfase. Het database management systeem bevat verschillende high-end functies, zoals online transactieverwerking, in-memory datawarehousing, in-database analytics en ingebouwde veiligheidsfeatures. De officiële lanceringsdatum is nog niet bekend, behalve dat het nog dit jaar zal zijn. Recent kondigde Microsoft aan dat het SQL Server ook naar Linux brengt.
 
Beeld: logoboom / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business