Amazon Web Services
Beeld: Gil C / Shutterstock.com

De tactieken die Amazon gebruikt om werknemers in het gareel te houden, zijn niet mooi te noemen.

Advertentie

 
Wie werkt bij Amazon, moet in het gareel lopen. Om dit te verzekeren, voert Amazon een ware psychologische oorlog. In vele warenhuizen staat er bijvoorbeeld een flatscreen die continu filmpjes afspeelt over werknemers die ontslagen werden wegens diefstal. In de filmpjes wordt besproken wat en wanneer de ex-werknemers meenamen en hoeveel het prodcut waard was. De daders blijven wel anoniem.
 
Het is geen groot geheim dat grote retailers als Amazon elk jaar monsterlijke verliezen lijden door de diefstallen door werknemers. Amerikaanse retailers verliezen ongeveer 42 miljard per jaar aan deze praktijken. De tactiek van Amazon gaat echter erg ver. Vele werknemers lieten al weten dat ze geschokt zijn en zich zelfs beledigd voelen.
 
Naar verluidt werd één werknemer zelfs ontslagen omdat die het lunchpakket van een collega had ingepikt. Het verhaal nestelt zich bovenop de berg aan klachten die (ex-)werknemers naar buiten brengen over Amazon. Zo wordt klikken over medewerkers aangemoedigd, moeten managers maandelijks x-aantal werknemers ontslagen die het minst presteren en wordt geregeld geen rekening gehouden met miskramen of andere zware problemen van werknemers (één verhaal heeft het over een vrouw die wordt opgedragen om op zakenreis te gaan nadat haar tweeling dood werd geboren).

Advertentie