Nieuws

Evalueer leveranciers zoals Google

Google heeft een voorheen interne applicatie publiekelijk vrijgegeven waarmee het de veiligheid van potentiële leveranciers inschat.

 
Google deelt een interactieve enquête met de wereld waarmee het zijn leveranciers beoordeeld. Het document is onderdeel van de eerste fase waarin Google een mogelijke samenwerking aftast. De Vendor Security Assessment Questionnaire (VSAQ) applicatie helpt het bedrijf het kaf van het koren te scheiden omdat het een groot aantal aanbiedingen krijgt.
 
De enquête heeft als voornaamste doel om te evalueren hoe belangrijk veiligheid is voor een bepaald bedrijf. Google heeft vier verschillende versies opgesteld, toegespitst op webapplicaties, fysieke & datacenterbeveiliging, infrastructuurbescherming en de programma’s van een bedrijf rond veiligheid en privacy.
 
“De meeste leveranciers vonden [de vragenlijsten] intuïtief en flexibel – en, beter nog, hebben de ingebedde tips en aanbevelingen kunnen gebruiken om hun veiligheidsattitude te verbeteren. Sommige lieten ook weten geïnteresseerd te zijn in het gebruik van de enquêtes voor hun eigen leveranciers,” zeggen Lukas Weichselbaum en Daniel Fabian van Google in een blogbericht. Het is om die reden dat Google zijn VSAQ nu openstelt voor het grote publiek, samen met de code die de vragen interactief maakt.
 
Het beschikbaar gesteld framework is geschikt voor beperkt gebruik. Voor zij die het op dezelfde schaal als Google willen inzetten om honderden bedrijven te evalueren, raadt deze aan om een servercomponent te ontwikkelen geschoeid op de specifieke noden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business