Nieuws

Uitvinder van e-mail en redder van @ gestorven

Ray Tomlinson is gestorven. De man zal voor altijd bekend staan als de uitvinder van de e-mail.

Terwijl er over de uitvinder(s) van het internet kan worden gediscussieerd, kan Ray Tomlinson zonder twijfel de uitvinder van de e-mail worden genoemd. De man stierf afgelopen weekend aan een hartaanval. Hij werd 72. Naast zijn uitivnding heeft hij er tevens voor gezorgd dat het ‘@’-symbool uit de vergetelheid werd gehaald. Vandaag is dat symbool één van de meestgebruikte op het internet.

De eerste e-mail werd verzonden in 1971, toen Tomlinson werkte bij Bolt, Beranek & Newman in Boston. Dit bedrijf ontwikkelde een van de eerste vormen van het internet, toen Arpanet. In deze periode was het enkel mogelijk om berichten achter te laten voor andere gebruikers van eenzelfde computer, weet The Verge.

Tomlinson ontwikkelde toen het SNDMSG (sendmessage)-protocol, het eerste berichtensysteem dat werkte op een netwerk. Hij besloot het @-symbool te gebruiken, aangezien dit in onbruik was geraakt en er bijgevolg geen ambiguïteit mogelijk was. Vandaag is het bewuste symbool populair door, onder meer, Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business