Businessman standing looking at detailed business flowchart

Data is niet langer het alleenrecht van IT-diensten binnen bedrijven. Het BICC organiseert daarom een congres over hoe bedrijven de stap kunnen zetten naar een data-intelligente organisatie.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Van business intelligence tot machine learning: de afgelopen jaren werden er een hoop nieuwe datatechnieken en –technologieën geïntroduceerd. Het maakt echter niet uit op welke manier een bedrijf data verzamelt, het doel is steeds om de organisatie data-intelligenter te maken.
 
Op basis van verzamelde data kunnen bedrijven immers een hoop informatie vergaren over hun klanten. Het stelt hen hierdoor in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen en hun producten en diensten te verbeteren of uit te breiden. Dit maakt dat klanten tevreden naar huis gaan en de winst van het bedrijf verhoogd kan worden.
 

Data Intelligence

Het Business Intelligence Competence Center aan de Thomas More-hogeschool organiseert daarom voor het negende jaar op rij haar BI-congres, dat deze keer doorgaat op 24 maart op Campus De Vest in Mechelen. Het thema dit jaar is ‘Data Intelligence’ en er zullen verschillende business cases aan bod komen over bedrijven die de stap hebben gezet naar een data-intelligente organisatie.
 
Hierbij zal Steve Hillen van Agiliz het hebben over ‘Governed data discovery’ en Lisa Truyers van Keyrus zal uitleggen hoe haar bedrijf aan de slag gaat met de data die via weblogs wordt verzameld. Als laatste komt Natan Meekers van SAS aan bod om toe te lichten hoe organisaties in analytische maturiteit kunnen groeien.
 
Deelnemen aan het congres is gratis. Wie zich wil inschrijven, kan hier terecht.