De steeds kleinere groei in de smartphoneverkoop zal vooral de fabrikanten van duurdere toestellen raken.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
De voorbije jaren groeide de verkoop van smartphones telkens met dubbele cijfers. In 2015 was dit nog met 10,4 procent. Mogelijk was dit echter de laatste keer dat dergelijke cijfers gehaald werden. Zo is China niet langer een groeimarkt, maar een volwaardige speler op dit gebied. In combinatie met de overvloed aan Chinese fabrikanten, betekent dit dat China geen opportuniteiten meer kan bieden aan buitenlandse spelers.
 
De groei voor het komende jaar zal echter nog niet stilvallen, maar de groei voor het komende jaar wordt geraamd op 5,7 procent. Daarnaast voorspelt IDC dat de gemiddelde prijs van een toestel zal dalen van 295 dollar in 2015 naar 237 dollar in 2020.
 
De groei in Westerse landen lag al langer onder de 10 procent. Nu landen als China wegvallen, zien Apple en Samsung hun groeikansen ook slinken. In Afrika en Azië zijn og wel enkele groeimarkten te vinden, maar dezen lijken veel minder geneigd om in te stappen met een duur model. De grote bedrijven die duurdere handsets leveren, zullen dus een manier moeten vinden om huidige klanten sneller te doen overschakelen.
idc-smartphone-tracker-march-3-2016 idc-geography-2016-projections