André Knaepen Cegeka
André Knaepen, CEO Cegeka

De Belgische IT-specialist Cegeka heeft de aankoop van de Oostenrijkse managed services provider DanubeIT gefinaliseerd en versterkt daarmee zijn aanwezigheid in centraal-Europa.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
(Foto: André Knaepen, CEO Cegeka)
 
De overnamedeal van Cegeka met Danube IT is rond. De Oostenrijkse cloud- en managed services provider zal vanaf nu onder de vleugels van Cegeka opereren en zal op termijn ook de naam van het Belgische bedrijf dragen. Danube IT heeft naast zijn activiteiten in Oostenrijk ook vier vestigingen in Duitsland. Het bedrijf stelt ongeveer honderd mensen te werk.
 
Johan Ehm, de oprichter van Danube IT en huidige CEO, blijft aan als managing director voor Cegeka in Oostenrijk. “DanubeIT en Cegeka passen perfect bij elkaar. We zijn beide zeer klantgericht en we vertrouwen allebei op eigen datacenters om onze betrouwbare cloudoplossingen te laten groeien,” stelt André Knaepen, CEO van Cegeka.
 
De aankoop van het Oostenrijkse bedrijf markeert de tweede uitbreiding in de regio voor Cegeka. In 2014 nam het bedrijf al Brain Force Group over, waardoor het de eerste stappen kon zetten in centraal-Europa. Het bedrijf met hoofdzetel in Hasselt is ambitieus: “Met de integratie van DanubeIT kunnen we de ontwikkeling van Cegeka in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland versnellen,” aldus Knaepen.