Het is moeilijk te voorspellen wat de toekomst brengt, zeker wanneer het aankomt op IT. Wat nu actueel is, is morgen hopeloos verouderd. Hoe kan je inschatten welke technologie langer meegaat dan anderen? We geven je vijf must-haves mee die je werkpc zeker niet mag ontbreken, waardoor je in de nabije toekomst helemaal up-to-date bent.

 
Windows 10 Pro
Investeer in pc’s met Windows 10 Pro. Daarmee kan je zowel terugkeren naar eerdere versies, als upgraden naar Windows Enterprise.
Microsoft Windows heeft aangekondigd dat eerder Windows-versies 7 en 8.1 op de zesde generatie van Intel-processors maar tot 2017 ondersteund zullen worden. Met de juiste CPU kan je echter wel langer met Windows 7 en 8.1 werken. Investeer in pc’s met een CPU van de vierde en vijfde generatie – Haswell en Broadwell – en de Windows-versie zal voor de conventionele tien jaar ondersteund worden.
 
Trusted Platform Module
TPM is een microchip die wordt bevestigd op het moederbord van een pc. De toevoeging is standaard op zakelijke Windows notebooks, waar het BitLocker encryptie toestaat. Voorlopig worden de voordelen over het algemeen niet optimaal benut, maar het is aannemelijk dat de technologie in de volgende jaren echt tot zijn recht komt.
 
Biometrische authenticatie
Biometrische authenticatie is een handige beveiliging van je werkcomputer. Het wordt integraal ondersteund door Windows 10 in de interface Windows Hello. Bovendien kan je in combinatie met een TPM een zogenaamd Microsoft Passport creëren met biometrische informatie en een pincode waarmee je lange, complexe wachtwoorden kunt vervangen. Zo wordt inloggen veel makkelijker zonder de veiligheid in het gedrang te brengen.
 
HDMI 2.0
4K raakt meer en meer ingeburgerd, maar zonder goede kabel merk je daar haast niets van. Als je nieuwe monitors of televisieschermen aanschaft, zorg dan dat je een HDMI 2.0 kabel bijkoopt. HDMI 2.0 kan 4K resolutie afspelen op 60Hz.
 
USB Type-C
Hoewel nog niet veel fabrikanten op de wagen van usb Type-C zijn gesprongen, lijkt de verbindingsstandaard toch nuttig te worden in de toekomst. Het meest geanticipeerde voordeel is dat de aansluiting omkeerbaar is; gedaan met drie keer opnieuw te proberen omdat het ding niet paste. Daarnaast zal usb-C in de toekomst meestal gepaard gaan met usb 3.1, wat zal zorgen voor een snellere transfer (tot 10 GB per seconde) en een hogere stroomtoevoer (tot 100W).