Nieuws

Google Docs’ nieuwe templates moeten gat dichten met Microsoft

Sinds september lijkt Google te beseffen dat degelijke templates onontbeerlijk zijn in een goede Office suite. Het probeert zijn achterstand nu te verkleinen.

 
Google, en Microsoft eigenlijk ook, die templates toevoegt aan zijn Office-suite zou in een normale wereld geen nieuws zijn. Vandaag de dag bestaat ‘normaal’ echter niet meer. Het gebeurt namelijk niet elke dag dat Google achter het pak moet aanhollen. De zoekreus is echter pas in september van vorig jaar tot het besef gekomen wat het verkeerd deed met zijn cloudgebaseerde suite.
 
Wie snel even een presentatie in elkaar wil steken, of een specifiek document moet voorbereiden, moest niet bij Google zijn. In september van 2015 begon de zoekreus dan toch met het ontwikkelen van professionele templates. Een belangrijke stap in de strategie van het bedrijf om een belangrijke cloudspeler te worden.
 
Google wil immers concurreren met Microsofts Azure en Office 365. Met de toevoeging van de nieuwe templates wordt Google Docs meer en meer een optimale keuze voor de zakelijke en studentikoze gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business