Windows Defender Advanced Threat Protection zal een uitbreiding worden van Azure. De dienst houdt niet enkel tegen, maar gaat ook inbreuken na.

Advertentie

 
Microsoft beseft dat zijn zakelijke klanten meer en meer begaan zijn met de beveiliging van gevoelige data. Hoe langer hoe meer data staat op cloudservers, wat betekent dat gemoedsrust aanbieden een cruciaal deel wordt van de marketingstrategie.
 
In dat kader werkt Microsoft momenteel aan Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP). De dienst is een uitbreiding van wat Azure momenteel al aanbiedt en zal het IT-departement van een bedrijf een portaal aanbieden om na te gaan welke aangesloten systemen gecompromitteerd zijn.
 
Daarnaast is het ook een uitbreiding van de oude Windows Defender, die cyberaanvallen tegenhoudt aan de poort. De nieuwe dienst, met codenaam Seville, moet het mogelijk maken om kwaadwillaards op te sporen eens ze de poort voorbij zijn. Dit wordt vergemakkelijkt door het aanbieden van een virtuele omgeving waar mogelijk schadelijke bestanden kunnen worden getest, zodat dit niet moet gebeuren op het eigen, lokale netwerk.
 
Duidelijk is dat de dienst bedoeld is voor de zakelijke markt, al zou Microsoft nog niet juist weten in welke paketten het Seville juist wilt gaan implementeren. De release is voorzien voor het derde kwartaal.

Advertentie