datacenter united

De datacentra van DCU in Brussel en Antwerpen hebben als eerste op het Belgische grondgebied een ISAE 3401 Type I certificaat gekregen, dat garandeert dat ze hun servicepartners zorgvuldig controleren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Datacenter United ontvangt als eerste datacenterbeheerder in België het internationale ISAE 3402-certificaat type I. Die norm is al enkele jaren vastgelegd en moet de bestaande en Amerikaanse SAS70 standaard vervangen.

Garantie van controle

ISAE 3402 ziet toe op de impact van derde partijen voor een service zoals het beheer van datacenters. Het uitbesteden van bepaalde onderdelen is geen uitzondering in de sector. Zo kan bijvoorbeeld ondersteuning uitgevoerd worden door een extern callcenter, of laat men de gegevensverwerkende geautomatiseerde processen aan een partner over. Belangrijk is daarbij dat de eindverantwoordelijkheid nog altijd bij de beheerder ligt.
 
Het ISAE 3402-certificaat geeft aan dat die beheerder inzicht heeft in zijn partners en deze nauwkeurig controleert. Datacenter United kreeg de standaard toegekend na een audit van AuditConnect bv. ““Het behalen van het ISAE 3402 is een logische stap in de continue verbetering van onze dienstverlening. Wij zien het als onze plicht naar onze klanten, alsook de gerelateerde toezichthouders toe om onze dienst-verlening voortdurend te toetsen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen,” aldus Friso Haringsma, Managing Director bij DCU.
 
In de loop van 2016 kan Datacenter United ook aan de ISAE 3402 type II norm voldoen, dat de effectieve werking van de beheersmaatregelen evalueert.
 
Op donderdag 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.