IT-bedrijf Tobania laat de eigen datacenters voor wat ze zijn en schakelt over naar de diensten van LCL. Hiermee zullen ook de klanten van Tobania in de komende maanden de overstap maken.

Tobania kiest zo voor de nieuwe converged server-technologie die momenteel een opmars maakt. Deze technologie biedt meer stabiliteit, en neemt een hybride cloud-model aan. “Sommigen kiezen voor een private cloud, anderen voor een openbare cloud, en nog anderen voor een combinatie van de twee. Wat we koste wat het kost willen vermijden is een lock-in,” volgens CEO Lode Peeters. “De nieuwe technologie die we zullen gebruiken, en de neutraliteit, grootte en onafhankelijkheid van LCL, zal ons in staat stellen om klanten een optimale schaalbaarheid te garanderen.” De 150 klanten van Tobania zullen de komende maanden automatisch mee overschakelen.[related_article id=”165912″]
Over de beslissing om te opteren voor een extern datacenter, en de twee bestaande Tobania-datacenters te verlaten, zegt Peeters dat steeds meer bedrijven afzien van een eigen datacenter: “Naast een enorme investering, moet je opboksen tegen clouddatacenters zoals Azure en Amazon, en lokale giganten zoals Proximus of Cegeka. De investering die nodig is om hetzelfde niveau te bereiken maakt een acceptabele ROI onmogelijk. Het is een veel betere optie om voor LCL te kiezen, een bedrijf dat exclusief gespecialiseerd is op dit gebied.”
De beslissing hangt samen met de groei die Tobania voor ogen heeft. In de toekomst wilt het bedrijf namelijk zowel het huidige aanbod van diensten, als het klantenbestand flink uitbreiden.
 
Op 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op www.businessmeetsit.be.