Nieuws

Gmail verhoogt beveiliging voor zakelijke gebruikers

Een upgrade van de data loss prevention feature in gmail verbetert de veiligheid van het e-mailen voor professionele gebruikers.

 
Google kondigt een update van beveiligingsfuncties aan voor gebruikers van Google Apps for Work en e-mailclient gmail. Specifiek gaat het om een verbetering van Data Loss Prevention(DLP), een feature die bedrijven helpt om gevoelige informatie uit e-mails te weren. DLP werd eind vorig jaar gelanceerd, vandaag ontvangt de functie zijn eerste grote upgrade.
 
De meest opvallende toevoeging aan de feature is de versterking van de optische karakterherkenning-capaciteit. Het laat gmail toe om bijlages van mails te scannen op gevoelige en ongewenste informatie zoals kredietkaartnummers of scheldwoorden. Dit was voorheen al mogelijk dankzij DLP, maar nu kan de tool ook beeldmateriaal scannen en niet alleen tekst.
 
Daarnaast bevat de upgrade ook functies voor administrators die op een meer diepgaand niveau toe te passen zijn. “Nieuwe voorgeprogrammeerde detectors dekken een breder veld van HIPAA en persoonlijk identificeerbare data op globale schaal,” stelt Google-ingenieur Gerhard Eschelbeck in de persmededeling.
 
Een onafhankelijk onderzoek van Forrester wees onlangs nog uit dat Google Apps for Work erg kostenefficiënt kan zijn voor zijn klanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business