Een Antwerpse start-up komt naar buiten met een oplossing om gemakkelijk presentaties te delen met de Crowdbeamer.

 
Bedenkers Hans Romaen en Peter Ryckaert waren het beu om met pen en papier nota’s te maken bij presentaties en gingen op zoek naar een eenvoudige oplossing. Die kwam er in de vorm van de Crowdbeamer.
 
Met de Crowdbeamer wordt het mogelijk om de presentatie rechtstreeks te volgen op je eigen smartphone, tablet of laptop. Na het downloaden van de app kan je bovendien nota’s nemen en presentaties opslaan. Het apparaat is niet afhankelijk van een externe internetverbinding, maar voorziet een eigen wifi-signaal, waardoor je overal een presentatie kunt houden.

Dat de kersverse start-up ambitie heeft, is duidelijk. Romaen hoopt met Crowdbeamer “binnen vijf jaar op de Amerikaanse markt een topper te zijn inzake innovatieve presentatietools”. Volgens het businessplan kan na 2 jaar een break-even behaald worden. Inmiddels zijn er al besprekingen met investeerders aan de gang voor een volgende kapitaalsronde. Ryckaert beaamt dit: “We hebben een werkend product en een go-to-marketplan. We staan dus helemaal klaar om het gaspedaal verder in te duwen.” De Crowdbeamer zal vanaf mei 2016 beschikbaar zijn.