Sharp

Sharp kreeg aanbiedingen van Samsung en een Japans overheidsfonds, maar uiteindelijk is het Foxconn dat het bedrijf overneemt.

Advertentie

 
De Japanse displaymaker Sharp heeft ervoor geopteerd om in te gaan op het overnamebod van Foxconn. Het Taiwanese concern legt 6,2 miljard dollar op tafel om het bedrijf te kopen. Foxconn krijgt daarmee 65,9 procent van de aandelen van Sharp in handen, een comfortabele meerderheid.
 
De schermmaker zit al lang in financiële problemen, en had dringend geld nodig. Sharp produceert zelf toestellen, waarvan zijn tv’s het bekendste zijn, maar levert ook componenten aan andere bedrijven. Aangezien displaypanelen een van de weinige onderdelen zijn die elektronicafabrikant Foxconn uitbesteed aan derden, lijkt de aankoop van Sharp dat te zullen rechtzetten.
 
Ook Samsung zag de aankoop van Sharp wel zitten, maar heeft aan het kortste eind getrokken. Foxconn wordt dankzij Sharp een rechtstreeks concurrent van het Zuid-Koreaanse bedrijf voor de productie van lcd- en amoledschermen voor smartphones. Voor Apple, Foxconns belangrijkste klant, is dat een interessant gegeven. De Amerikaanse hardwareproducent overweegt volgens insiders om amoled in zijn volgende iPhones te steken.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.