Sinds vorig jaar kan u tekst typen in Google Docs met uw stem. Voortaan zal u ook verschillende commando’s kunnen uitspreken tegen de populaire tekstverwerker.

Advertentie

 
Met de start van een nieuw schooljaar vond Google het vorig jaar hoog tijd om het mogelijk te maken om met uw stem te typen. Deze functie was beschikbaar in meer dan 40 talen, waaronder Nederlands, maar de feature was nog erg beperkt. Bij het maken van een fout was het bijvoorbeeld niet mogelijk om dit uitsluitend met uw stem te corrigeren.
 
Daarom heeft het bedrijf een nieuwe functie toegevoegd aan Google Apps for Work, namelijk  stemcommando’s. Hierdoor wordt het onder andere mogelijk om tekst te selecteren, een document op te maken en tabellen in te voegen, zonder dat u uw muis ter hand moet nemen.
 
Google heeft een overzicht gemaakt van alle commando’s die u kan gebruiken. Typen met uw stem en gebruik maken van stemcommando’s zijn enkel mogelijk wanneer u Google Docs opent in een Chrome-browser. Ook zijn de stemcommando’s momenteel enkel beschikbaar in het Engels. Om van de nieuwe feature gebruik te kunnen maken, dienen daarom de account- en documenttaal ingesteld te zijn in het Engels.