Microsoft
Canadapanda / Shutterstock.com

Met Xamarin krijgt Microsoft een platform in handen dat het bedrijf echte universele apps kan laten schrijven.

Advertentie

 
De acquisitie van Xamarin door Microsoft komt niet als een verrassing. De technologiegigant heeft al langer een oogje op de vier jaar oude start-up, en zou in 2014 ook al hebben overwogen om Xamarin over te nemen. Microsoft neemt de mobiele ontwikkelaar over voor een niet bekendgemaakte som.
 
Xamarin past in Microsofts strategie om zijn producten op zo veel mogelijk toestellen te krijgen en meer gebruikers in het Windows ecosysteem te zuigen: de software van de start-up laat toe om in één programmeertaal meteen apps te schrijven voor iOS, Android en Windows, en deze via de cloud uit te testen. Xamarin heeft meer dan 15.000 klanten, waaronder multinationals als Honeywell en Coca-Cola.
 
Microsoft werkt al langer samen met Xamarin. “We hebben een langdurige partnership gehad met Xamarin,” zegt Microsofts Scott Guthrie. “Met deze acquisitie zullen we onze voorgaande samenwerking nog verder uitdiepen om onze ontwikkelaarstools en diensten van wereldklasse nog beter te maken met een sterkere integratie en naadloze ervaring bij het ontwikkelen van mobiele apps.”
 
Op het einde van maart wil Microsoft meer onthullen over hoe het de toekomst van Xamarin ziet binnen de onderneming.

Advertentie