Blackberry

Afgelopen donderdag heeft BlackBerry het Engelse cybersecurity-bedrijf Encription overgenomen. BlackBerry laat weten een tak uit te willen bouwen in cybersecurity consulting.


Encription bied b2b-diensten en -hardware aan zoals bijvoorbeeld white hat hacking en penetratietesten, waarbij veiligheidsexperts hackmethodes gebruiken om kwetsbare software op te sporen. Het bedrijf kan genieten van het hoogste veiligheidscertificaat CEQG CHECK IT en de certificaten ISO/IEC 27001.
BlackBerry wilt met deze toevoeging verder doorstoten in de cybersecuritymarkt. Zo wordt de nieuwe eenheid Professional Cybersecurity Services onthuld, die zich zal richten op cybersecurity consulting. De diensten die tot nu toe zijn aangekondigd omvatten strategische en technische veiligheid enerzijds en detectie en analyse anderzijds. BlackBerry haalt ook expliciet de nieuwe uitdagingen van de automotive en IoT sector aan, waarop ze extra willen inzetten.
Voor vice-president van Corporate Development and Strategic Planning James Mackey was de aanwinst van Encription een logische evolutie. BlackBerry gebruikte diensten zoals white hacking al om eigen producten te analyseren, maar kan met de nieuwe aanwinst dus ook verder gaan. “Encription geeft ons de kunde om deze dienst uit te breiden,” zegt Mackey.