Nieuws

Google Cloud Platform haalt Spotify binnen

Spotify wisselt Amazon in voor Google: het bedrijf heeft aangekondigd dat het zijn belangrijkste IT-infrastructuur op Google Cloud platform zal gaan draaien.

 
Google Cloud Platform heeft een belangrijke klant ingepikt van Amazon Web Services: streamingdienst Spotify gaat zijn kernapplicaties op Googles cloudplatform draaien. Zowel voor storage als netwerkdiensten en dataverwerking schakelt Spotify cloudapplicaties van Google in, laat GCP weten.

Overvloed

“Historisch gezien hebben we een traditionele aanpak gebruikt om [muziek te streamen]: het kopen of huren van datacenterruimte, server hardware en netwerkuitrusting die zo dicht mogelijk bij onze klanten was geplaatst,” zegt Nicholas Harteau, Vice President Engineering & Infrastructure bij Spotify. Die aanpak bleek meer en meer inefficiënt volgens het bedrijf. “De opslag, verwerking en netwerkservices beschikbaar bij cloudproviders zijn van een even hoge kwaliteit en met even sterke prestaties en kostenbesparingsmogelijkheden als wat de traditionele aanpak oplevert.[…]Wat ons overtuigde om voor Google te kiezen, is onze ervaring met Googles data platform en tools. Goede infrastructuur gaat niet alleen over het in de lucht houden van services, maar ook over het efficiënter en effectiever maken van al onze teams, en Googles data stack doet dat voor ons in overvloed.”
 
Spotify is ondertussen bezig met het migreren van zijn gebruikeraccounts naar hun nieuwe cloudomgeving bij Google. Het zou al zo’n 250.000 profielen van de 75 miljoen hebben overgezet. Het hele proces zou binnen anderhalf jaar afgerond moeten zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business