Nieuws

Samsung strijdt met Foxconn voor overname Japanse schermfabrikant

Samsung en het Taiwanese Foxconn bekampen elkaar volgens lokale media voor de aankoop van Sharp, een Japanse schermmaker die wegens financiële problemen in de etalage staat.

 
Volgens Japanse media heeft Samsung een oogje op Sharp, een Japanse displayproducent die vanwege grote schulden te koop staat. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou op verschillende momenten zijn interesse hebben laten blijken in Sharp, alhoewel het nog geen officieel bod deed. Daarentegen heeft de Taiwanese elektronicafabrikant Foxconn wel al duidelijk zijn zinnen gezet op Sharp: het biedt 5 miljard voor het Japanse bedrijf.
 
Samsung zou specifiek zijn oog hebben laten vallen op Sharps fabriek in de Japanse stad Sakai. De displaymaker zit in slechte papieren en heeft al verschillende van zijn onderdelen verkocht, waaronder zijn voormalig hoofdkwartier in Osaka, maar Sakai heeft het nog altijd in handen. De fabriek is van de weinige in de wereld die grote lcd-schermen van hoge kwaliteit kan produceren. Samsung koopt nu al schermen van Sharp die in Sakai gemaakt worden, de overname van de fabriek zou de kosten voor het Zuid-Koreaanse bedrijf drukken.
 
Sharp is niet volledig eigenaar van de fabriek: het deelt een meerderheidsparticipatie van 38 procent met Foxconn. Samsung zou dan Sharps aandeel overkopen. Maar volgens een geïnformeerde bron van de Japanse krant Nikkei zou Foxconn het ook zien zitten om Samsung een aandeel in de fabriek aan te bieden.
 
Morgen zal Sharps raad van bestuur beslissen of het het bod van Foxconn wil aannemen. De deadline voor het overnamebod is 29 februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business