Om zich te wapenen voor de toekomst, heeft Salesforce de start-up Prediction IO opgekocht. De software wordt geïmplementeerd in Salesforce IQ.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
De race naar het Internet of Things (IoT) woedt volop en elke grote naam wil een rol van betekenis kunnen kunnen spelen. In die optiek is Salesforce zich nu aan het wapenen door het opkopen van PredictionIO, een start-up die zich specialiseert in machine learning.
 
Bij machine learning gaat het vaak over artificiële neurale netwerken, die een machine in staat stellen om – met een beetje menselijke hulp – zelf bij te leren en zo slimmer kunnen worden. Een bekend voorbeeld hiervan is wat Google doet met zijn Foto’s-applicatie die gezichten kan herkennen.
 
De technologie van PredictionIO is gebaseerd op open sourcetechnologie en zal in eerste instantie worden ingezet in SalesforceIQ, het machine learningplatform dat Salesforce reeds operationeel heeft. De nieuwe, aangekochte technologie focust zich op het evalueren van modellen en componenten. In combinatie met de technologie die het bedrijf reeds aan boord heeft, bezit Salesforce alvast een interessant wapen in de strijd om het IoT in de cloud.
predictionio model machine learning